HTML

Levegőtisztaság

Friss topikok

Tedd allergiamentessé a hálószobádat már ma!

2014.11.24. 07:57 :: Fodor Tomi

Amíg kedvenc kisállatunkat szívesen látjuk otthonunkban, addig milliószámra élünk együtt hívatlan vendégekkel is. Ezek a mikroszkopikus kúszó-mászó szörnyetegek az allergiák legfőbb okozói. Végezz velük 9 lépésben!

levegő_légtszűrő_tiszta levegő.jpg

Hívatlan hálótársak
Az atkák mindenhol megtalálhatóak, ahol alszol (az ágyneműben), ahol pihensz (a kanapén), ahol jársz (szőnyegek). Sőt, a levegőben is szállnak, amikor beágyazol vagy csak egyszerűen megemeled a takarót. Mit lehet tenni?

1., Először is szárazon kell tartani otthonod levegőjét, lehetőleg nem túllépve a 30-35 %-os páratartalmat, az atkák ugyanis efölött érzik otthonosan magukat. Szóval, ha allergiás vagy, a hálószobai párásító kilőve.

2., Szerezz be egy olyan digitális hőmérőt, amely páratartalmat is jelez, és figyeld az értékeket.

3., Télen a szellőztetés nem a legjobb megoldás, ezért ha van, kapcsold be a légkondícionáló páramentesítő funkcióját.

4., A vízhatlan ágyneműk és lepedők további segítséget nyújthatnak, de a hálószobai textíliák és plüss állatok heti egyszeri meleg vízben történő mosása és alapos szárítása is javít a helyzeten. ű

5., Néha nagyon kellemetlen az ágyból a csupasz padlóra lépni ki, de ha nem bírod a poratkákat, le kell mondanod a fölösleges szőnyegekről.

6., Ami marad, azt rendszeresen porszívózd HEPA-szűrővel (High Efficiency Particulate Air = nagyhatékonyságú részecskeszűrő) szerelt készülékkel (pl.: Zepter Tuttoluxo 6S, LG VB2718RT, Electrolux ZS220B).

7., A nem textil felületeket pedig mindig nedves ronggyal töröld át.

Mit lehet tenni, ha a házi kedvenc mellé allergia is jár?


8., Először is ne ess  pánikba! Van pár trükk, amivel elviselhetővé tehető a helyzet. Egyiketeknek sem kell elköltözni, de legalább a hálószobából ki kell zárnod őt. Ha a küszöbnél meghúzod az allergiahatárt, már nagy lépést tettél a megoldás felé, hiszen ebben a helyiségben töltesz 6-8 órát naponta.

9., Az eb rendszeres fürdetése legalább ilyen fontossággal bír!

Szólj hozzá!

Címkék: tipp praktika egészség légszűrő levegő otthon tanács légszennyezés atka légtisztító levegőtisztítás

A bejegyzés trackback címe:

https://levegotisztasag.blog.hu/api/trackback/id/tr26912463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása