HTML

Levegőtisztaság

Friss topikok

Nyomtass tiszta tüdőt magadnak!

2014.12.19. 07:41 :: Fodor Tomi

Nemcsak a légtisztító növények és a műanyag palackok gyűjtésére alkalmas kukák elhelyezése tehet zölddé egy irodát. A leglátványosabb eredményt a felhasznált papírmennyiség tudatos kontrolljával lehet elérni.

levego3het1.jpg

A Zöldiroda weboldal szerint a válság hatásai között számos olyat találunk, amely környezeti szempontból előnyös: például Magyarországon 13%-kal csökkent a cégek irodai papírfelhasználása, míg a digitális papíroknál a visszaesés elérte a 25%-ot 2009-ben. Ennek ellenére az adatok világszinten kétségbeejtőek.

  • Észak-Amerika papírfelhasználása 323 kg/fő, Ausztráliában 322 kg/fő, Európában 125 kg/fő, miközben Afrikában csak 6 kg/fő. 2000-ben a világ éves papírfelhasználása 53,8 kg/fő volt. (The Bureau of International Recycling, World Consumption 2000.)
  • A papíripar a legnagyobb fajlagos ipari vízfelhasználó a késztermékre vonatkoztatva. (American Forest and Paper Association)
  • Egy rendszeres internethasználó napi 28 oldalt nyomtat. (Gartner Group and HP)

levegoo3het2.png

Mivel az American Forest and Paper Association szerint a papíripar a három legnagyobb fosszilis energia felhasználó egyike világszinten, a légszennyezettség szempontjából döntő fontosságú, hogy miként gazdálkodunk a papírral saját környezetünkben. Az újrahasznosított papír például 73 %-kal kevesebb légszennyezést okoz, mint ha ugyanazt a mennyiséget nyers alapanyagokból készítenénk el. Oldalunkon mi is rendszeresen beszámolunk arról, hogy a háztartási papírfelhasználást hogyan tudod környezettudatosan optimalizálni, az irodai takarékosság módszereiről pedig hasznos tanácsokat kaphatsz a Zöldiroda oldalán.

Szólj hozzá!

Címkék: légszűrő környezetvédelem újrahasznosítás levegő légszennyezés légtisztító levegőszennyezés levegőtisztítás légtisztítógép légszűrőgép

A bejegyzés trackback címe:

https://levegotisztasag.blog.hu/api/trackback/id/tr816959351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása