HTML

Levegőtisztaság

Friss topikok

Áramot levegőből?

2015.04.23. 06:28 :: Szerző01

Távolról úgy nézhet ki, mint egy elszabadult kefe az óriások autómosójából, pedig ez egy hatalmas szőrpamacs, ami a levegő mozgásából állít elő villamos energiát.

665j5j.png

Persze ez még csak egy terv a svéd Belatchew Lab Architecture ötletgyárából, ami bizonyítja, hogy a skandináv leleményesség határtalan, ha környezetvédelemről és a légszennyezettség csökkentésről van szó. A szerkezet egy csapásra oldaná meg a városi szélenergia-hasznosítás eddig fennálló problémáit: nincsenek hatalmas, biztonsági kockázatot jelentő széllapátok, ráadásul a szőrpamacsok sokkal halkabban működnének, mert csupán susogás szerű hangot lehetne hallani a közvetlen környezetükben.

A szél mozgását az építmény „szőrei” átveszik és mozgásukkal továbbítják azt. A projekt kiszemelt célpontja Stockholm „bohém” negyede, amely a Södermalm szigeten helyezkedik el, így az új találmány nem csak az légszennyezettség-mentes energiatermelésre lesz pozitív hatással, de látványa valószínűleg a turizmusra is. Ha a megoldás sikeres lesz, akár a luxusszállodák vagy az üzletközpontok is „beszőrösödhetnek” majd.

5h4hh.png

 

Szólj hozzá!

Címkék: innováció légszűrő környezetvédelem levegő találmány szélenergia légszennyezés légtisztító levegőszennyezés Svédország levegőtisztítás légszűrőgép

A bejegyzés trackback címe:

https://levegotisztasag.blog.hu/api/trackback/id/tr567383276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása