HTML

Levegőtisztaság

Friss topikok

Vizet tankolnak a magyar autóba

2015.06.11. 07:29 :: Szerző01

Manapság egyre több próbálkozásról lehet hallani, amikor szóba kerül az autók légszennyezés csökkentő alternatív meghajtása. Dr. Kulcsár Sándor járműve azonban azért különleges, mert a „hagyományos” benzin-akkumulátor energiaforrások mellett járművében ott a víz is.

5zomz5o4h5.png 

A magyar fejlesztő olyan hibrid autót készített, amely a világon egyedülálló módon hidrogénnel, árammal és benzinnel is üzemel, ráadásul úgy, hogy a hidrogént a beletankolt vízből a jármű saját maga nyeri, és egy speciális akkumulátor-rendszerben tárolja. A meghajtásról egyébként két elektromos motor és egy négyszáz köbcentis benzinmotor is gondoskodik. Benzinnel 100 kilométerre lehet elgurulni, a 200 Ah kapacitású, 24 voltos lítium-ion akkumulátorokkal 70-80 kilométer, hidrogénnel 40 km a hatótávolság, azaz összesen úgy 200 kilométer tehető meg.

A feltaláló állítása szerint 10-20% üzemanyagot lehet spórolni ezzel a technológiával, ami bármelyik autóba beszerelhető. Hogy mikortól? Az még a jövő titka.

Szólj hozzá!

Címkék: hibrid autó találmány Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://levegotisztasag.blog.hu/api/trackback/id/tr627497138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása