HTML

Levegőtisztaság

Friss topikok

Ennyi áramot vág zsebre Kína vízenergiából

2015.06.29. 12:12 :: Szerző01

Kínát sokszor éri az a vád, hogy a gyáraikból dőlnek a légszennyező anyagok, mert fosszilis tüzelők elégetésével termelnek energiát. Azt azonban kevesen tudják, hogy a világ tíz legnagyobb vízerőműve közül öt is náluk üzemel.

 vreve.png

A világ vízerőműveinek összteljesítménye kb. 715 000 MW (ez a Föld elektromos összteljesítményének 19%-a), és ebből Kína kapacitása tavaly meghaladta a 300 000 MW-ot, amivel világelsők lettek. Kínában azonban nem csak a giga erőművek dübörögnek, de a kisebb, 5 MW-osak is, amik olyan népszerűek, hogy ebben a kategóriában a világ összes hasonló kapacitású vízerőművének a fele üzemel itt.

És hogy miként tervezik a jövőt? A megújuló energia felhasználásáról szóló terv szerint 2020-ra a vízenergia-kapacitásuk meg fogja haladni a 420 millió kilowattot. Na, persze könnyű ott, ahol nem csak egy szőke Tisza meg egy kék Duna csordogál! 

Szólj hozzá!

Címkék: energia környezet vízenergia Kína

A bejegyzés trackback címe:

https://levegotisztasag.blog.hu/api/trackback/id/tr507582416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása