HTML

Levegőtisztaság

Friss topikok

Latin rekord vízenergiában

2015.06.29. 12:17 :: Szerző01

Costa Ricában az év első negyedében csak megújuló energiából fedezték energiaszükségletüket, ezzel lényegesen csökkentve a légkörbe kibocsátott káros anyagok mennyiségét.

Környezetvédelmi mérföldkő letétele annak köszönhető, hogy az országban jelentős esőzések voltak az év első három hónapjában, ami megnövelte a vízerőművek termelését. Az áramellátás négyötödét egyébként is vízerőművek biztosítják, 10% pedig geotermikus forrásból származik, amit a térségben lévő aktív vulkánoknak köszönhetnek.

h9go7.jpg

A 4,8 millió lakosú Costa Rica egyébként Latin-Amerika egyik legfejlettebb helye, a Legatum Intézet adatai szerint számos európai uniós tagállamot, például Olaszországot is kenterbe veri. Már régóta a világ öt „legzöldebb” állama között tartják számon, ahol olyan technológiákkal védik még a levegő tisztaságát, mint a biomassza felhasználás vagy a szél- és napenergia hasznosítása.

Szólj hozzá!

Címkék: technológia napenergia szélenergia vízenergia Latin-Amerika Costa Rica

A bejegyzés trackback címe:

https://levegotisztasag.blog.hu/api/trackback/id/tr187582478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása