HTML

Levegőtisztaság

Friss topikok

A rossz lehelet természetes ellenszere

2014.10.03. 08:30 :: Fodor Tomi

Van, hogy egész nap úgy érezzük, hogy nem tiszta körülöttünk a levegő. Holott lehet, hogy a probléma a saját készülékünkben van. A szájból kiáradó kellemetlen szagú levegőt ráadásul sokkal jobban érzik nálunk mások.

ege.jpg

Szerencsére van egy egyszerű módszer a megszűntetésére. Elég, ha gargalizálunk a természet szájvízével, zöld teával! A British Columbia Egyetem kutatói több módszert is teszteltek a rossz lehelet elűzésére, és úgy találták, hogy a zöld teánál semmi sem irtotta ki hatásosabban a szájüreg kellemetlen illatáért felelős baktériumokat és szulfur vegyületeket. (Ez utóbbi mennyiségét a rágógumik és mentolos cukorkák csak növelték.) Igaz, hogy a kísérletben zöld tea helyettesítőket használtak, de a boltokban kapható, palackozott jeges zöld teák is tartalmazzák a katekin nevű antioxidánst, amely szintén kitűnő szagsemlegesítő.  

1 komment

Címkék: kutatás levegő szag zöld tea szájszag rossz lehelet

A bejegyzés trackback címe:

https://levegotisztasag.blog.hu/api/trackback/id/tr406699793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda? 2014.10.03. 20:10:07

Rendszeresen iszom zöld teát, semmi tudatosság, így alakult. Remélem használ. Eddig még nem volt panasz:) A szájszag elkerülésére a szódabikarbóna öblögetés is javasolt.
süti beállítások módosítása