HTML

Levegőtisztaság

Friss topikok

Már a csatornákban is lehet áramot termelni!

2015.05.27. 16:29 :: Szerző01

A fosszilis energiaforrások elégetésével keletkező káros anyag kibocsátás csökkenését és újfajta energiatermelést tesz lehetővé a LucidPipe Power System.

 

 rgregerh.png

Az amerikai Lucid Energy mérnökei olyan új energiatermelő módszert fejlesztett ki, ami a nagyobb vezetékhálózatban áramló vizet próbálja energiatermelésre fogni. A „vízturbinákat” a főnyomócsőben helyezték el, a generátor pedig a tengely végén, a cső külső részén kapott helyet. Az elv pofonegyszerű: az áramló víz meghajtja a lapátokat, és már termelődik is az energia – környezetszennyezés nélkül!

Jelenleg Portlandben és San Antónióban működik ilyen berendezés, egységenként mintegy 150 lakás éves áramszükségletét termelve meg a legkisebb légszennyezés nélkül. A rendszer nagy előnye a napelemekkel szemben, hogy az energiatermelést nem befolyásolja a napsugaras órák száma, nyugodtan bégethetnek a bárányfelhők.

1 komment

Címkék: kutatás környezetvédelem energia légszennyezés áram

A bejegyzés trackback címe:

https://levegotisztasag.blog.hu/api/trackback/id/tr687496322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.27. 16:49:10

Azért nekem vannak kétségeim:
1. Ivóvizes vezetékben működik? Vajon mennyivel csökken a víznyomás, különösen magasabb épületek felső szintjein?
2. Szennyvízcsatornában? Abban azért van némi szilárd anyag is. Nem okoz gondot a lapátok működésében? :)
süti beállítások módosítása