HTML

Levegőtisztaság

Friss topikok

Highway to well-nesz

2015.02.28. 07:55 :: Fodor Tomi

A Solar Roadways projekttel a feltaláló idahói házaspár szinte minden környezetvédelmi ötletnek járó díjat bezsebelt. Lehet, hogy tényleg a jövőbe vezető utat pakolták a lábunk alá?

highway.png

Mintha egy sci-fiben járnál: elemekből összerakható útfelület, amin a „felfestett” jelzések gombnyomásra képesek átalakulni. Ez már nem a képzelet műve. A házaspár olyan napelemeket kísérletezett ki, amikkel helyettesíteni lehetne az aszfaltutakat és járdákat, miközben 20 négyzetméteren kb. 5200 watt áramot lehetne termelni a napfény mennyiségétől függően, ezzel is csökkentve a CO2 kibocsátást. Így, ha a jövőben ilyen út fut a házad előtt, valószínűleg már nem lesz szükség légtisztításra, ám addig nem árt, ha egészséged érdekében légtisztító készüléket használsz az otthonodban.

Az újrahasznosított anyagokból készült úton egyébként gurulhatnak majd a legnehezebb kamionok is, mert akár 113 tonnát is elbír a felület. Az pedig már csak hab a tortán, hogy baleset megelőzés szempontjából fontos figyelmeztetések, sőt, akár közlekedési hírek is megjelenhetnek majd az útfelületen digitális formában.

Szólj hozzá!

Címkék: egészség légszűrő környezetvédelem levegő szmog napelem légszennyezés áram tiszta levegő légtisztító levegőszennyezés CO2 levegőtisztítás légtisztítógép légszűrőgép

A bejegyzés trackback címe:

https://levegotisztasag.blog.hu/api/trackback/id/tr37212501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása