HTML

Levegőtisztaság

Friss topikok

Mielőtt Amerikába mennél, nézd meg, hol ajánlott levegőt venni

2014.12.05. 11:52 :: Fodor Tomi

Az Amerikai Tüdő Szövetség (American Lung Association) új tanulmányából kiderül, melyek a legtisztább levegőjű városok, és az is, hol a legnagyobb a légszennyezettség.

levegodecember1.jpg

Eszerint 147 millió amerikai él olyan helyen, ahol magas a légszennyezés. Los Angelesben például 120 napon maradnak a mutatók az egészségügyi határértékek felett. Szakértők egybehangzó véleménye szerint a légszennyezettség hozható összefüggésbe a nagyszámú asztmás és egyéb légzőszervi, illetve szívproblémás megbetegedésekkel. Javaslatuk szerint a veszélyeztetett területen élőknek elengedhetetlen, hogy a következő generációt a környezettudatosabb életmódra neveljék, valamint meg kell fontolniuk légtisztító készülékek használatát az otthonaikban.

Az utazó sokat nem tehet, minthogy előre érdeklődik, hogy szállásán van-e légkondícionáló, ami ugyan nem ér fel egy levegő ionizátorral, de párátlanító és légtisztító hatása van. Továbbá érdemes belenézni a májusban közzétett listába, hogy tisztában legyél vele, az ország mely részeiben szippanthatsz mélyet a levegőbe.

Ebben a négy (ABC sorrendben felsorolt) városban például egyszer sem mértek káros mennyiséget ózonból vagy egyéb ártalmas légköri összetevőből2010. és 2012. között:

1. Bangor, Maine
2. Bismarck, North Dakota (a képen)
3. Cape Coral-Fort Myers, Florida
4. Salinas, California

A Szövetség oldalán egyébként összehasonlíthatóak a vizsgált városok a nyilvántartott megbetegedések, a magas ózonszintű napok és az éves, valamint napi légszennyezettség átlagadatai alapján.

http://www.stateoftheair.org/2014/city-rankings/compare-your-air.html

Szólj hozzá!

Címkék: légszűrő levegő légszennyezés tiszta levegő légtisztító levegőszennyezés Amerika levegőtisztítás

A bejegyzés trackback címe:

https://levegotisztasag.blog.hu/api/trackback/id/tr756959275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása