HTML

Levegőtisztaság

Friss topikok

Aksi hapsi

2015.02.24. 10:50 :: Fodor Tomi

Hívhatnád így is azt a fiatal ausztrál tagot, akinek az elektromos motor már nem a képzelet szüleménye. A dögös gép esetében még gumiégetésnél sincs nyoma benzingőznek.

aksihapsi.png

Aksis meghajtás ide vagy oda, az ausztrál Dan Anderson láthatólag nem akart elszakadni a hagyományos motorformától, amikor az ágyúcsöveket megálmodta kétkerekűjére.

Ez nem csoda, hisz a szintén tervező, és az 1980-as években háromszoros ausztrál bajnok apa mellett korán megcsaphatta az orrát a benzingőz meg a füstölgő gumi szaga. Szerencsére inkább az utóbbi égett be Dannek,  így aztán felnőttként olyan légszennyezés mentes gépet dobott össze, amihez egy csepp benzin sem kell, mivel ezt a 200 kg-os „vasat” a gerincváz üreges szerkezetében elhelyezett lítium ion akkumulátorból származó energia pörgeti. A váltóáramú, alumínium öntvénybe elhelyezett indukciós villanymotor 129 Nm-es nyomaték leadásánál akár 200 km/h végsebességre is képes.

aksihapsi2.png

 

Szólj hozzá!

Címkék: motor környezetvédelem légszennyezés akkumulátor elektromos motor

A bejegyzés trackback címe:

https://levegotisztasag.blog.hu/api/trackback/id/tr957211055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása