HTML

Levegőtisztaság

Friss topikok

7 gyorstipp az újévre, amellyel megmentheted a Földet

2014.12.14. 07:55 :: Fodor Tomi

Apró változtatások neked, nagy könnyebbség a környezetnek.

 

1., Ne add meg a címed
Évente több millió fát vágnak ki azért, hogy szórólap és DM nyomtatvány készüljön. Amikor egy ingyen termékmintáért megadod a címed, tudd, hogy te is rajta leszel azon a listán, akiknek a postaládáját papíralapú megkeresésekkel tömik tele marketing célokból.

2., Zsák a foltját
Találd meg a kedvenc bevásárló zsákod, és ragaszkodj hozzá. Minden alkalommal, amikor textil alapú szatyroddal a közértben jársz majd, 4-5 műanyag zacskótól mented meg a Földet!

levego2het.jpg

3., Válts LED-re
A jelentősen kevesebb áramot fogyaszt, korszerű izzóknak ugyan magasabb az áruk, de visszakapod a villanyszámlában. Figyelj arra, hogy minőségi terméket vásárolj, mert a névtelen távol-keleti gyártók izzói ugyan elsőre olcsóbbnak tűnnek, de 3-4-szer hamarabb égnek ki, és addig is rosszabb minőségű fényt adnak.

levego2het2.jpg

4., Válassz biztonságos festéket
Ma már tanulmányok bizonyítják, hogy bizonyos korszerűtlen festékek szobahőmérsékleten káros anyagot bocsátanak ki, ezzel fotokémiai szmogot képeznek, és tulajdonképpen egész évben légszennyezettséget okoznak a saját lakásodban.

levego2het3.jpg

5., Gondold át a zuhanyt
A korszerű zuhanyfejek kevesebb vizet használnak, és mégsem érzed úgy, hogy kevesebb lenne a víznyomás. Ha ezt most nem teheted meg, rövidítsd a zuhanyzási időt, és spórolj meg kétpercenként 40 liter vizet.

levego2het4.jpg

6., Kapcsolj ki!
Átlagosan 1000 kilowatt órát használ el egy évben egy számítógép, ha egész nap megy. Kapcsold ki, ha nem használod, és a képernyővédő helyett állítsd be az alvó funkciót. Ezzel  tonnányi szenet tudsz megspórolni, így az abból származó égéstermék nem okozz majd légszennyezettséget.

7., Kukkants a porszívóba
Rendszeresen ellenőrizd a porszívóban a porzsák telítettségét, mert ha már nem fér bele több por, akkor nem csak a takarítás hatékonysága romlik, de áramot is többet használsz majd.

Szólj hozzá!

Címkék: tipp egészség légszűrő trükk lámpa környezetvédelem levegő takarítás légszennyezés festék izzó zuhanyzás tiszta levegő légtisztító levegőszennyezés levegőtisztítás légtisztítógép

A bejegyzés trackback címe:

https://levegotisztasag.blog.hu/api/trackback/id/tr146959289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása