HTML

Levegőtisztaság

Friss topikok

Lapföldön hűti le magát a Facebook

2015.05.27. 16:00 :: Szerző01

A Facebook a tiszta levegőt lájkolja, mert 100 %-ban vízenergiával oldja meg szerverparkja hűtését, ezzel is csökkentve a légszennyezést.

 gfrgnr.png

A Facebook úgy 800 millió felhasználót tud magáénak, és folyamatosan növekszik, így az adatkezeléshez is egyre nagyobb infrastruktúra kell. Az adattároláshoz a szervereket 2009-ig bérelték, aztán saját szerverparkot indítottak. 2011 októberében kezdődött az az építkezés, amellyel megindult az első, Amerikán kívüli adatközpont felépítése Lappföldön. A kb. tizenegy futballpályányi létesítmény harmincezer négyzetméteren terül el, itt bonyolódik az európai, afrikai és közel-keleti adatforgalom.

Akik nem kedvelik a hideget, azok ne jelentkezzenek parkőrnek a Facebook szerverparkjába, itt ugyanis olyan alacsony az éves átlaghőmérséklet, hogy a kinti levegő az év tíz hónapjában biztosítani tudja a szerverek hűtését. A Facebooknak nemcsak az energiafelhasználás-mentes hűtés jelentett vonzerőt, hanem az is, hogy a svéd Lulea városkában nagyon olcsó a villamos energia. Ez ám a tudatos üzletpolitika és elkötelezett környezetvédelem. Lájkolod?

Szólj hozzá!

Címkék: légszennyezés tiszta levegő vízenergia Facebook levegőtisztítás

A bejegyzés trackback címe:

https://levegotisztasag.blog.hu/api/trackback/id/tr377496266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása