HTML

Levegőtisztaság

Friss topikok

Biológiai algaritmus

2015.02.28. 07:26 :: Fodor Tomi

3 milliárd év felfoghatatlan emberi elmével. Pedig létezik egy életforma a Föld nevű bolygón, ami azóta látja el a légkört oxigénnel.

alga.png

Ez pedig a Föld egyik legősibb lakója, az alga. Túlélte a földtörténet jégkorszakát, de képes akár 85 Celsius-fokos hévízforrások elviselésére is. Biológiai értéke felbecsülhetetlen – és nem csak táplálék kiegészítőként, kapszulába csomagolva vagy mézhez keverve – ezért már algafarmokon is tenyésztik. A fotoszintézis révén az algák jóval több oxigénnel látják el a légkört, mint más növények: ez az oxigénkészletek mintegy 90 %-át jelenti!

Berkeley-ben a Kaliforniai Egyetemen kutatói viszont olyan algafajt nemesítettek, aminél épp az oxigén kibocsátást próbálták megakadályozni, ezzel ösztönözve a növényeket  az ipar számára fontos hidrogén termelésére. A genetikai beavatkozás sikeressége azonban még várat magára, arra ugyanis még nem jöttek rá, miként lehetne a hidrogénből kereskedelmi mennyiséget előállítani.

Szólj hozzá!

Címkék: légszűrő környezetvédelem levegő oxigén alga fotoszintézis légtisztító levegőtisztítás légtisztítógép

A bejegyzés trackback címe:

https://levegotisztasag.blog.hu/api/trackback/id/tr487211169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása